ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ – „Београдски синдикат“ и „Етно група Траг“

Драги пријатељи,
Данас објављујемо нешто мало другачије од оног на шта сте досад навикли од нас. Вријеме је да мало помјеримо хоризонт очекивања, али надамо се, не изневјеримо.
Пјесма „Догодине у Призрену“ настала је у синергији и сарадњи са популарном србијанском групом „Београдски синдикат“. Различите поетике, музички жанрови, формално различите државе, стилови живота, па чак и различита публика. Годину дана брусили смо једни друге, сударали се, запињали, падали и устајали и ево нас „Догодине у Призрену“.
Пjесму објављујемо на Задушнице 6.10.2018. године и посвећујемо свим невино страдалим жртвама и светињама на Косову и Метохији. На нама је да их никада не заборавимо и не осрамотимо, те да Бога молимо да нам се не понове.

https://www.youtube.com/watch?v=cDWt0TlCUT0

Наступи

Етно група „Траг“ је вокално-инструментални састав који његује традиционалну музику Балкана.
Групу чини десет чланова: четири женска вокала и шест инструменталиста. Акценат је на традиционалним гласовима и инструментима (фруле, гајде, кавал, тарабуке, тапан), али у саставу су и класични инструменти – гитара и виолина, као и модерни (електронски) – клавир (stage piano) и бас-гитара. На репертоару групе налазе се пјесме из Републике Српске (Босне и Херцеговине), Србије, Црне Горе, Македоније и Бугарске, те циганска музика. С обзиром на то да „Траг” често и радо наступа у Русији, на репертоар су уврстили и неколико руских пјесама. Група наступа на многим значајним манифестацијама у БиХ и иностранству. Покушавајући да традиционалну музику отргне од заборава, слиједећи трагове народног предања, група „Траг“ је у народне пјесме удахнула свој лични израз, као и дух нашег времена, оживљавајући их тиме, али и остављајући, суштински непромијењеним и увијек народним, у аманет будућим генерацијама.

albums

Mp3 downloads

Уколико желите да подржите наш рад то можете да урадите куповином наших албума у mp3 формату. Након извршене трансакције (путем PayPal-а или кредитне картице) на вашу е-mail адресу ћете добити линк за преузимање албума.

Новости

11.4.2015 | Гостовање у емисији „Женски кутак“ 14.04.2015., 18:00 часова, Елта ТВ
Најаву можете погледати ОВДЈЕ
10.4.2015 | Гостовање на ТК телевизији
Етно група “Траг” ће гостовати на ТК телевизији у Васкршњем поподневном програму.

10.4.2015 | Гостовање на БН телевизији
Етно група “Траг” ће гостовати на БН телевизији у Васкршњем јутарњем програму.

9.4.2015 | Гостовање на РТРС
Етно група “Траг” ће гостовати на РТРС у Васкршњем јутарњем програму 12.4.2015. 8.15-8.45 часова.

8.4.2015 | Наступ у Tузли!
Етно група “Траг”, Црквена општина тузланска у сарадњи са “Колом српских сестара” и “Светосавском омладинском заједницом” позива вас на Васкршњи концерт “Вече балкансе музике”. Погледајте најаву концерта!.

8.1.2013 | Премијера концерта на Кастелу
9.1.2014. у 22:00 часа i 10.1.2014. u 18:50 часова на тв каналу РТРС можете премијерно погледати снимак концерта одржаног на тврђави Кастел у Бања Луци. Погледајте најаву приказивања концерта.

12.9.2013 | Нови видео спот!
Данас је премијерно приказан видео спот за пјесму „Кад лијевчанско жито заталаса“ са нашег новог албума „Завјештање“. Спот можете погледати кликом на овај ЛИНК.

29.7.2013 | Премијера видео спота „Црвен цвете“
Дaнaс je прeмиjeрнo приkaзaн видeo спoт зa пjeсму „Црвeн цвeтe“, koja je oбjaвљeнa 2013. гoдинe нa aлбуму „Зaвjeштaњe“. Видeo мoжeтe пoглeдaти kлиkoм нa oвaj ЛИНК.

31.1.2013 | СГ Интeрвjу – Чувaри Tрaдициje – Eтнo Групa Tрaг
Oни су jeднa oд нajпoзнaтиjих eтнo групa нa тeритoриjи. Mлaди, aмбициoзни, успeшни…нa сцeни oпстajу вeћ дугих 10 гoдинa, a прeд њимa je блистaвa будућнoст. Oни су eтнo групa „Tрaг“.
Циjeли интeрвjу мoжeтe прoчитaти kлиkoм нa oвaj ЛИНК.

31.5.2012 | Етно група Траг се недавно вратила са још једне успјешне турнеје у Москви. Видео снимак нашег наступа у Кремљу поводом манифестације „Дани словенске културе и писмености 2012“ можете погледати кликом на овај
ЛИНК.